Vaš poslovni uspjeh je naš zadatak!

   O nama...

   Tvrtka MARS osnovana je 1993. godine za vrijeme Domovinskog rata, a njeni osnivači su dvojica prognanih Baranjaca Đuro Blagus iz Branjinog Vrha i Davor Krušelj iz Belog Manastira. Dva video amatera okupila su se oko izrade dokumentarnog filma "BARANJA PRED OČI SVIJETA" gdje su korišteni ratni snimci Đure Blagusa snimljeni u Osijeku i okolici za vrijeme najžešćih napada na grad, a sa željom da se pokaže svijetu bezumlje rata koji se događa na pragu 21. stoljeća. Scenarij i režiju potpisuje Davor Kruđelj, a od suradnika projekt su pomogli Andrea Hunjadi-Ipša, Ivica Bela i drugi.

   Nakon tog filma javila se želja gornjeg dvojca da se pokrene u progonstvu i lokalna TV postaja (Baranjska Televizija), ali od tog se projekta brzo odustalo. Zatim smo se okušali u produkciji glazbenih spotova, što je rezultiralo suradnjom sa Jadrankom Lešinom-Pantom. Ostvarena produkcija je sadržavala jedanaest njegovih autorskih pjesama, okupljene naslovom "RANJENI LABUD". Smirivanjem ratnih djelovanja u Osijeku, uz puno odricanja osnovana je tvrtka "MARS" d.o.o. sa privremenim sjedištem u Osijeku, te se registrirala za: snimanje i tehničku obradu filma, a uz to i djelatnosti grafičke pripreme, fotografije, prijevoza, trgovine, usluge knjigovodstva i dr.

   U svom desetogodišnjem radu, tvrtka poslovno surađuje sa gospodarskim i drugim subjektima sa područja cijele Hrvatske, u izradi promidžbenih, dokumentarnih, industrijskih filmova, izrade TV spotova, produkcije, tako da broji prijeko 200 različitih uradaka iz područja filmske video industrije.

   Pored filmske produkcije za sobom imamo nekoliko foto izložbi, izrade promidžbenih kataloga, brošura, kalendara sa motivima Baranje i Kopačkog rita, a odnedavno vršimo i dotiske putem zlatotiska na rokovnicima, mapama, kalendarima i drugim poklonima sa 9-karatnom zlatnom folijom. Kao jedan od najvećih projekata moramo istaknuti terenski rad sa tri kamere 1997. i 1998. na BICIKLISTIČKIM UTRKAMA KROZ HRVATSKU, za koje po zahtjevnosti i jače tvrtke nisu imale hrabrosti, a gdje smo u potpunosti "ispekli" zanat te zadovoljili naručitelja (Hrvatski Biciklistički Savez), a cjelokupan materijal se koristio za reportaže na HRT-u.

   Od ostalih referenci možemo spomenuti: ALASTOR, KIO, NATIS, HEP, HRV. ŠUME, OSIMPEX, PRINC, GRAD OSIJEK, TVORNICU ŠEĆERA OSIJEK, VODOVOD OSIJEK, AGRIA, ZAMA, MA-RA, SVEUČILIŠTE OSIJEK, KUNIS, PPP "LIJEPA NAŠA", STV, VTV, TV MOSLAVINA, HRT i dr. Po povratku u Baranju 1998. opslužujemo većinu općina sa područja Baranje za njihove potrebe pismohrana, a dobrim dijelom i potrebe kulturnih i sportskih organizacija.

   Sa željom da unaprijedimo kvalitetu kako u poslu tako i u društvenim aktivnostima na području Baranje zahvaljujemo se svima ovom prigodom koji su nam pomogli na bilo koji način da postanemo to što jesmo.

Đuro BlagusDavor KrušeljOsnivač "MARS" d.o.o.
Davor Krušelj


1940. - 2009.
Đuro Blagus

|Glavna stranica |O nama |Studio |SU "MARS" |Kontakt|